ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Σχετικά με τις Σκαλωσιές Αλουμινίου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι και είδη από σκαλωσιές – που αλλιώς ονομάζονται και ικριώματα – ανάλογα με τη χρήση για τις οποίες τις προορίζουμε και το υλικό κατασκευής τους. Πιο δημοφιλείς είναι οι σκαλωσιές αλουμινίου που θα αναλύσουμε εδώ, όμως ανεξαρτήτως τύπου όλες τους έχουν μια βασική χρησιμότητα. Να επιτρέπουν στους εργαζόμενους να προσεγγίζουν ορισμένα δυσπρόσιτα σημεία και να κάνουν εργασίες σε αυτά, χωρίς να διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο εργατικού ατυχήματος ή τουλάχιστον έχοντας περιορίσει σημαντικά το ρίσκο τους.

Σκαλωσιές αλουμινίου υπάρχουν διαθέσιμες όχι μόνο για αγορά αλλά και αρκετές μεταχειρισμένες προς ενοικίαση. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ένας χρήστης που χρειάζεται ένα ικρίωμα για ένα μικρό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί μια εργασία του, δεν χρειάζεται ή τουλάχιστον δεν είναι συμφέρον να το αγοράσει και να το αποκτήσει μόνιμα, καθώς θα πληρώσει πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο για κάτι που ουσιαστικά δεν χρειάζεται. Ακριβώς για αυτό υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για ενοικιάσεις σκαλωσιών – κυρίως μεταχειρισμένων – ωστόσο δεν είναι και σπάνιο το φαινόμενο της αγοράς καινούριων, ιδίως από επαγγελματίες.

Ανεξάρτητα όμως αν ενδιαφέρεστε για αγορά ή ενοικίαση σκαλωσιάς, αν θέλετε σκαλωσιές αλουμινίου ή οποιουδήποτε άλλου τύπου, η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε την πιο συμφέρουσα προσφορά είναι η καινοτόμα πλατφόρμα του MyConstructor.gr. Δεν θα σας πάρει περισσότερα από 2 λεπτά για να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογο και να ψάξτε ανάμεσα σε πεπειραμένα και οικονομικά συνεργεία που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους και έχουν σημειώσει τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο για κάποιες ενδεικτικές εργασίες ώστε χωρίς κόπο και χρόνο να έχετε μια πρώτη ένδειξη του κόστους. Μπορείτε να καλέσετε όποιον θέλετε για λεπτομέρειες και ραντεβού ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

εργάτες πάνω σε σκαλωσιά αλουμινίου

Ξεκινώντας λοιπόν από το παρελθόν την ανάλυση μας για τις σκαλωσιές, να αναφέρουμε ότι τότε κατά βάση χρησιμοποιούνταν ξύλινες, με ξύλινο σκελετό και μαδέρια. Με τον καιρό ο κλάδος εξελίχθηκε και έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες σκαλωσιές αλουμινίου με ξύλινα μαδέρια ενώ οι πλέον εξελιγμένες είναι οι σκαλωσιές αλουμινίου με μεταλλική βάση και πλατφόρμα. Ανεξάρτητα από το αν έχουν ξύλινα μαδέρια ή μεταλλική βάση, αυτού του τύπου τα ικριώματα χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον και είναι τα δημοφιλέστερα για μια σειρά από εξωτερικές εργασίες, όπως ελαιοχρωματισμούς, σοβατίσματα, θερμοπροσόψεις, υδραυλικές / ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και οποιοδήποτε άλλο μερεμέτι.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το χαμηλότερο βάρος τους, ιδιαίτερα ορισμένες πιο εξελιγμένες σκαλωσιές των οποίων ο σκελετός κατασκευάζεται από κράμα μετάλλων και όχι ατόφιο αλουμίνιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιο εύκολη όχι μόνο η μεταφορά τους, αλλά και η συναρμολόγηση / αποσυναρμολόγηση τους. Έτσι γενικότερα οι εργασίες πραγματοποιούνται πιο εύκολα και χωρίς να σπαταλάτε άσκοπα χρόνο σε δευτερεύουσες εργασίες.

Ιδιαίτερα όμως οι σκαλωσιές αλουμινίου με μεταλλική βάση και πλατφόρμα προσφέρουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα, αφού άλλωστε είναι και οι πιο σύγχρονες. Πρώτα από όλα επιτρέπουν την πολύ πιο άνετη κίνηση των εργαζομένων πάνω σε αυτές (ακόμα και το ανέβασμα πάνω τους), σε σύγκριση με τα ξύλινα μαδέρια που απαιτούν πολύ περισσότερη προσοχή και ένα λάθος βήμα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Άλλωστε σε αυτές με τις μεταλλικές βάσεις το πάτωμα είναι ενιαίο, κάτι που συνεπάγεται αυτομάτως μεγαλύτερη σταθερότητα, λιγότερους κραδασμούς και μειωμένο κίνδυνο γλιστρήματος.

Μάλιστα για ιδιαίτερες περιπτώσεις που απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια (π.χ. λόγω συχνών βροχών) ιδανικές είναι οι σκαλωσιές αλουμινίου με αντιολισθητικό διάτρητο δάπεδο από χάλυβα, το οποίο μειώνει δραστικά τον κίνδυνο ολίσθησης. Βέβαια όπως είναι λογικό, όσο πιο ποιοτικό και εξελιγμένο είναι ένα ικρίωμα τόσο πιο ακριβή είναι η αγορά και ενοικίαση του, όμως αν θέλετε να έχετε μια σαφέστερη εικόνα ως προς το κόστος, καλό είναι να επισκεφθείτε την ενότητα “Τιμές”.

Ως προς το θέμα της ασφάλειας πάντως πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και πρότυπα – τόσο Ελληνικά όσο και διεθνή – με τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται όλα τα ικριώματα, ενώ εκδίδονται ακόμα και πιστοποιητικά για την εξακρίβωση της ασφάλειας. Ακόμα υπάρχουν και σχετικές διατάξεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα ότι στο κέντρο της Αθήνας δεν επιτρέπονται τα παλιά ξύλινα ικριώματα αλλά απαιτούνται σκαλωσιές αλουμινίου με μεταλλική βάση για να πάρετε άδεια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη και η τοποθέτηση ενός ειδικού διχτυού, ώστε να μην κινδυνεύουν περαστικοί από την πτώση εργαλείων ή άλλων θραυσμάτων.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε ικριώματα η καλύτερη επιλογή σας είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του ΜyConstructor.gr. Απλά ανατρέξτε στον κατάλογο επαγγελματιών εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση. Εκεί βρίσκονται πολλοί αξιόπιστοι και οικονομικοί επαγγελματίες που έχουν σημειώσει τιμές ώστε να γνωρίζετε το κόστος σχετικά με σκαλωσιές και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους απευθείας για λεπτομέρειες ή ραντεβού. Έτσι θα πραγματοποιήσετε την πιο γρήγορη και ταυτόχρονα έρευνα αγοράς, χωρίς κανένα κόστος και ο επαγγελματίας βρίσκεται ένα κλικ μακριά σας!.