ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ

Ενοικίαση Σκαλωσιάς

Μάθε τα πάντα για την ενοικίαση

Οι σκαλωσιές (ή αλλιώς ικριώματα) ως γνωστόν είναι χρήσιμες και ουσιαστικά απαραίτητες για μια σειρά από εργασίες σε υψηλά και δυσπρόσιτα σημεία κτηρίων, από βαψίματα, σοβατίσματα και άλλες μικροεργασίες ανακαίνισης, έως την κατασκευή και ανέγερση νέων. Το μεγαλύτερο όφελος που προσφέρουν είναι ότι επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση και εργασία των μαστόρων και γενικότερα των εργαζομένων πάνω σε αυτές, ελαχιστοποιώντας κατά το δυνατόν τους κινδύνους κάποιου εργατικού ατυχήματος.

Τις πιο πολλές φορές τις χρειάζονται επαγγελματίες, οι οποίοι είτε κατέχουν κάποια σκαλωσιά διαφορετικού τύπου είτε κατά κανόνα η εργασία τους δεν απαιτεί τη χρήση ικριώματος και κατ’ εξαίρεση τη χρειάζονται για κάποιες φορές. Δεν είναι όμως λίγες και οι φορές που κάποιος ιδιώτης ψάχνει για σκαλωσιά, είτε για μια δικιά του εργασία, είτε για να βρει μια καλύτερη τιμή από αυτή που του πρόσφερε ο μάστορας είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σχεδόν απίθανο ο ιδιώτης να ενδιαφέρεται για την αγορά του, καθώς πιθανότατα με το πέρας των εργασιών θα του είναι αχρείαστη. Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει τεράστια ζήτηση για ενοικιάσεις σκαλωσιών, όπως θα δούμε και σε αυτή την ενότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αν ψάχνετε μια σκαλωσιά είτε για να την αγοράσετε είτε να την ενοικιάσετε, η καλύτερη επιλογή σας για να πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του MyConstructor.gr. Ανατρέξτε στον κατάλογο επαγγελματιών, αφιερώνοντας λιγότερα από 2 λεπτά, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις των εταιρειών και βρείτε αυτόν που ψάχνετε ανάμεσα σε αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Απλά πατήστε το κουμπί που ακολουθεί και σε λιγότερο από 5 λεπτά θα έχετε βρει την εταιρεία για σκαλωσια που χρειάζεστε.

σκαλωσιά σε πολυκατοικία υπό κατασκευή

Μάθε για τους διάφορους τύπους σκαλωσιάς

Σε αυτή την ενότητα λοιπόν επικεντρωνόμαστε στις ενοικιάσεις σκαλωσιών όπως προείπαμε και αναφερόμαστε σε κάθε τύπο ικριώματος. Πιο συγκεκριμένα πρέπει να αναφέρουμε ότι διακρίνονται σε διάφορους τύπους ανάλογα με τη χρήση τους αλλά και τα υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Πρωτίστως υπάρχουν οι σκαλωσιές ξυλοτύπου και προσόψεως, εκ των οποίων οι πρώτες χρειάζονται κατά την κατασκευή του ξυλοτύπου ενώ οι δεύτερες για μια σειρά από εξωτερικές εργασίες, όπως βαψίματα και σοβατίσματα.

Από την άλλη ρόλο παίζει και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα ικριώματα, τα οποία παλαιότερα ήταν ξύλινα, εν συνεχεία ήρθαν οι σκαλωσιές αλουμινίου με μαδέρια επίσης από ξύλο και πιο πρόσφατα αυτές που έχουν μεταλλικό σκελετό αλλά και βάση επίσης μεταλλική, ώστε να κινούνται πιο άνετα και άφοβα οι εργαζόμενοι πάνω σε αυτές. Εκτός αυτών βέβαια υπάρχουν και άλλες κατηγοριοποιήσεις και τύποι ικριωμάτων, όπως πύργοι, κερκίδες κλπ, όμως χρησιμοποιούνται σε πιο σπάνιες περιπτώσεις.

Για όλους τους παραπάνω τύπους πάντως υπάρχουν στην αγορά διαθέσιμες μεταχειρισμένες σκαλωσιές για ενοικίαση, καθώς όπως αναφέραμε και νωρίτερα η ζήτηση είναι μεγάλη. Όχι μόνο ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες στρέφονται προς αυτή τη λύση, ιδιαίτερα αν δεν τις χρησιμοποιούν συχνά ώστε να αποσβέσουν σύντομα το κόστος αγοράς ή γιατί ανέλαβαν ένα έργο για το οποίο δεν τους καλύπτει η σκαλωσιά που ήδη διαθέτουν. Μην ξεχνάτε πως η διαφορά στο κόστος δεν είναι μικρή, όμως αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες καλό είναι να επισκεφθείτε την ενότητα με τίτλο “Τιμές”, όπου αναλύουμε τα κόστη τόσο για αγορά όσο και ενοικιαση. Από την άλλη με την ενοικιαση σκαλωσιας δεν ασχολούνται μόνο εταιρείες που τις εμπορεύονται, αλλά και οικοδομικά συνεργεία που διαθέτουν ικριώματα αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν τα χρησιμοποιούν για κάποια εργασία.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για ενοικιάσεις σκαλωσιών, από τη στιγμή που θα επικοινωνήσετε με μια εταιρεία και θα συμφωνήσετε την εκμίσθωση, συνήθως κάποιος τεχνικός τους θα τη μεταφέρει και θα τη συναρμολογήσει στον χώρο που θα του υποδείξετε και θα έχετε ήδη συμφωνήσει. Αυτό βέβαια καλό είναι να το έχετε αποσαφηνίσει πριν οριστικοποιήσετε οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ καλό είναι να γνωρίζετε πως ορισμένες φορές οι εταιρείες στέλνουν και πριν τη μεταφορά του ικριώματος έναν ειδικό, που θα επιβλέψει και επιμετρήσει το χώρο σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλες ή περίπλοκες δουλειές. Τέλος όταν με το καλό ολοκληρωθεί η εργασία για την οποία προχωρήσατε στην ενοικίαση σκαλωσιάς, και πάλι τις περισσότερες φορές έρχεται τεχνικός, ώστε να την αποσυναρμολογήσει και να την μεταφέρει πίσω στην εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο κατά την ενοικίαση και χρήση κάθε σκαλωσιάς, είναι η ασφάλεια που προσφέρει στους ανθρώπους που τη χρησιμοποιούν και η προστασία τους από ενδεχόμενα εργατικά ατυχήματα. Για να διασφαλιστούν αυτά μάλιστα έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα πρότυπα τόσο Ελληνικά όσο και Ευρωπαϊκά, τα οποία πρέπει υποχρεωτικά να τηρούνται, ενώ εκδίδονται ακόμα και σχετικά πιστοποιητικά ασφάλειας. Σε ορισμένες πιο ειδικές περιπτώσεις μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και ένα ειδικό δίχτυ προστασίας (λινάτσα) για την προστασία και των πεζών από τον κίνδυνο πτώσης εργαλείων και θραυσμάτων, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο τις περισσότερες φορές.

Αν λοιπόν και εσείς χρειάζεστε κάποια σκαλωσιά, είτε είστε επαγγελματίας και ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε είτε ιδιώτης και βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο της έρευνας, ανεξαρτήτως αν ενδιαφέρεστε για αγορά ή ενοικιαση, το ΜyConstructor.gr είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή σας για πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς. Απλά αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά για να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογο επαγγελματιών ανάμεσα σε αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία στις σκαλωσιές, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες. Ακόμη, έχουν σημειώσει και τιμές ανά τετραφωνικό μέτρο ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ένα ενδεικτικό κόστος ανά επαγγελματία και να επιλέξετε πιο εύκολα τον καταλληλότερο για εσάς.