ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ

Βρείτε οικονομικά συνεργεία για την ενοικίαση σκαλωσιάς

Όπως έχουμε δει οι σκαλωσιές (γνωστές και ως ικριώματα) είναι απαραίτητες για μια σειρά από εργασίες που πρόκειται να γίνουν σε δυσπρόσιτα σημεία, μεγάλα ύψη και γενικότερα σε μέρη που η πρόσβαση των εργαζομένων είναι ανέφικτη ή πολύ επικίνδυνη. Έτσι μπορεί να αφορούν διαμερίσματα πολυκατοικιών που θέλουν κάποια εξωτερική εργασία (σοβάτισμα, βάψιμο, θερμοπρόσοψη κλπ), πλοία που απαιτούν κάποια συντήρηση, την κατασκευή κάποιας κερκίδας και γενικά μια πληθώρα εργασιών. Από την άλλη όμως σκαλωσιές απαιτούνται και για εσωτερικές εργασίες και μάλιστα πιο συνηθισμένα κατά την ανέγερση κτιρίων για την κατασκευή του ξυλοτύπου.

Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι τύποι από σκαλωσιές ανάλογα με ποια από τις παραπάνω εργασίες σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε, όπως και ανάλογα με τα υλικά από τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Πιο δημοφιλείς είναι οι σκαλωσιές αλουμινίου, οι οποίες με τη σειρά τους διακρίνονται σε αυτές με τα ξύλινα μαδέρια (παλαιού τύπου) και σε αυτές με μεταλλική βάση, που είναι και πλέον σύγχρονες. Ακόμα πιο παλιά υπήρχαν εξ’ ολοκλήρου ξύλινες σκαλωσιές, λίγες από τις οποίες χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.

Διαμόρφωση Τιμών

9
Αν πρόκειται για μια πολύ μικρή επιφάνεια π.χ. 30-50 μέτρα, τότε συχνά το κόστος θα είναι εφάπαξ και θα κυμανθεί στα 300 με 500 ευρώ + φπα, τιμή που θα συμφωνηθεί κατόπιν αυτοψίας.
9

Αν πρόκειται για μια σκαλωσιά που θα καλύψει περίπου 150-200m² το μέσο κόστος αγοράς θα κυμανθεί περίπου στα 1,8-3€/m² + φπα για απλές σκαλωσιές και 2,5-3,5€/m² + φπα για αλουμινένιες.

9
Αν πρόκειται για σκαλωσιά από 800m² μέχρι 1000m², τότε το κόστος μπορεί να κατέβει ακόμα και στα 1,5-2,5€/m² + φπα για τις απλές και 2-3€/m² + φπα για τις σκαλωσιές αλουμινίου.